Založ si blog

Rozprávkar Prezident

 

 

 

Nedeľa sa mi už od útleho detstva spája s rozprávkami. S príbehmi, kde dobro zvíťazí nad zlom, kde niet miesta pre temné sily, intrigy a násilie. Pravdou je, že rozprávky už dávno nepozerám, ale čas od času si doprajem po dobrom obede nejaký fantastický príbeh, ktorý ma aspoň čiastočne do doby detstva vráti. Do čias, kedy som verila, že najväčším hriechom je zatajiť zlú známku, klamať o nezjedenom obede v družine, alebo stratiť kľúč od bytu.

 

Dnes pred obedom som došla k novému poznaniu, k novým ideám a vlastne k úplne novému pohľadu na svet reálny ale aj ten rozprávkový. H.Ch. Andersen by zbledol závisťou nad fantáziou nášho nového rozprávkara.

 

Radujme sa, tešme sa. Podľa nášho stále ešte prezidenta zvíťazila túžba po spravodlivom Slovensku.

 

Samozrejme, že voľby boli špinavé, ale špinavé boli aj pred piatimi rokmi, keď som súperil s Ficom. – poukázal na nedávnu vlastnú statočnosť dosluhujúci prezident, inak rytier Kiska. My vieme pán prezident. Zrejme ste mal na mysli prekročenie limitu, financovanie z firemných zdrojov a následné žiadanie vratky DPH. Čestné vyhlásenie s vlastnoručným podpisom, že ste minul 250000 EUR z vlastných zdrojov bolo vlastne len také malé bezvýznamné nič. Tak to bolo naozaj, ako vravíte špinavé. Hlavne, že ste nezabudli opakovať Fico, Fico, Fico. Áno, Fico tento podvod verejne prezentoval. Áno, Fico a Kiska nie sú kamaráti, ale vážený pán prezident, i keď nie som jeho fanúšikom, stále je to predseda najsilnejšej politickej strany, stále je to poslanec NR SR zvolený nemalým počtom voličov, ale stále je to predovšetkým trojnásobný premiér, ktorý pre Slovensko – aby ste to pochopil aj Vy, tak pre TÚTO KRAJINU – urobil tisíckrát viac ako Vy. Takže do budúcna poprosím aspoň zo slušnosti – Pán Fico, dobre?

Ďalšia perla z Vašich úst pán prezident vyletela hneď o pár sekúnd a skutočne by sa nejednému až dych zatajil.

 

Vyhrali sme voľby! Pre Boha aké? Nevšimla som si, že by ste sa druhýkrát usiloval o kreslo prezidenta.

 

Nezneužívam víťaznú vlnu Zuzany Čaputovej. Som apolitický. Áno, bolo to ťažké, ale odohrali sme to slušne. Nuž, zrejme máte inú predstavu o tom, čo je slušné pán prezident, ale nevadí.

 

Podľa vašich slov veľa ľuďom chýba strana, ktorá robí slušnú politiku a slúži ľuďom. „Zakladám centristickú stranu, potom sa zjednotíme a PREVEZMEME MOC!“ Pardon, tentokrát ste si vlastne dal pozor a prevziať chcete výnimočne zodpovednosť. Nuž, slovo moc z vašich úst zaznelo už toľkokrát, že je s vašou osobou navždy spojené. Márna snaha pán prezident, neskoro. Viete, aj Emanuel Macron je centrista a popravde nemám pocit, že by ho Francúzi považovali za slušného, alebo schopného. Pomáha len boháčom a na radových, búriacich sa Francúzov nasadil políciu, ktorá proti nim brutálne zasahuje. Takúto slušnosť máme čakať? Alebo nie je centrizmus ako centrizmus? Uvidíme.

 

No a samozrejme muselo tiež zaznieť – Harabin zakladá stranu, Harabin zakladá stranu, Harabin…. áno, verím Vám. Ako vždy.

 

Zásadnou informáciou bolo vysvetlenie, prečo ste pred rokmi šiel do prezidentských volieb. Bolo od Vás skutočne veľmi odvážne, ako ste sa po zistení, že občan nemá koho voliť obetoval a vyrazil do boja. Ďakujeme! Naozaj…

 

Iveta Radičová – určite aj nebesá plesajú, že ste našiel osobu s ktorou máte rovnaké sociálne cítenie. Ja mám však v živej pamäti, ako bol tisíckam invalidov znížený, alebo odobratý invalidný dôchodok. Fakt sociálne. Tiež si pamätám, ako došlo uprostred tuhej zimy k umrznutiu bezdomovcov, pretože zrušiť prístrešok pre tieto osoby na pokraji spoločnosti je MEGASOCIÁLNE. Tak ja Vám teda tlieskam pán prezident. Krása, že ste sa našli. A Boh ochraňuj sociálne odkázaných.

 

Z vašej  diskusie, alebo lepšie povedané z vašej samoprezentácie na TA3 ďalej vyplynulo, že máte záujem osloviť občanov, ktorí sa nezúčastnili na posledných voľbách. Vážne si myslíte, že čakajú práve na Vás? Nenapadlo Vás pán prezident, že títo ľudia vás majú plné zuby všetkých do jedného? Že nie? Tak ich teda oslovte. Ja si idem urobiť pukance.

 

No a na záver ste nás trošku vyškolili o tom, čo je to korektnosť. Záver z vypovedaného?

 

Nie je korektné menovať tých, ktorí s Vami pôjdu do novej strany. S istotou však viete, že to budú slušní politici, výborní experti a mladí ľudia. No ja už akú, takú predstavu mám. Na druhej strane je však úplne korektné menovať, že to nemôže byť Smer-SD, SNS ani ĽSNS. Korektnosť nadovšetko pán prezident. Standing ovations!!!

 

A aby sme si vedeli urobiť ešte jasnejšiu predstavu o spôsobe fungovania Vašej budúcej, ale už teraz Vami, ako prezidentom prezentovanej strany, tak uvítate, ba dokonca vyzývate bohatých a úspešných podnikateľov, aby do politiky investovali. K tomu sa dá povedať len jedno. FUJ!

 

Ako vidíte, za peniaze sa dá kúpiť naozaj takmer všetko. Médiá, prieskumy, poslušnosť lokajov. Dokonca aj rozprávkový príbeh. Ale pozor … Naštvaného draka, ktorému už z nozdier šľahajú plamene by som nedráždila.

Hurá, Farma sa vracia!

14.04.2019

Tak Farma sa nám vracia. Vstúpila som si do svedomia a rozhodla som sa, že tentokrát si jej vysielanie nenechám v žiadnom prípade ujsť. Môj názor na tento skvost našej najsúkromnejšej, najlepšej a najsledovanejšej televízie bol doteraz dozaista skreslený a nesprávny. Veď nabúchať za 8 rokov 11 sérií nie je predsa len tak, musí to mať hlbší význam. Diváci [...]

Je „súcit“ zbytočný pojem?

13.04.2019

Skutočne už nie je dňa, kedy by som sa nedozvedela o nejakom hyenizme vykonanom na zvieratách zo strany človeka. Tieto smutné príbehy zdieľame, komentujeme, rozčuľujeme sa nad ľudskou bezcharakternosťou ale ako sa zdá, poukazovať nestačí. Súdiac podľa množstva takýchto prípadov, musím konštatovať, že aj keď sa aktivizuje stále viac ľudí, ktorí sa [...]

Narcis je fajn, ale čo zajtra?

11.04.2019

Stalo sa už tradíciou, že 11.apríla sa Slovensko stáva krajinou žltých narcisov. Verejne prezentujeme našu spoluúčasť s ľuďmi chorými na onkologické ochorenia a zároveň prostredníctvom verejnej zbierky prispievame na pomoc tým, ktorí ju potrebujú. Narcis sa stal symbolom boja proti rakovine. Tohoročné motto dňa narcisov znie: Na koho myslíš, keď si [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

poviembezservitky

Nie je mi ľahostajné

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 13301x
Priemerná čítanosť článkov: 2660x

Autor blogu

Kategórie

Archív